Praktijk Kindwijz

Ieder kind weer lekker in zijn vel begint bij Kindwijz

Welkom bij praktijk Kindwijz

Praktijk Kindwijz helpt graag kinderen die problemen ervaren op het gebied van leren of gedrag.

Sommige kinderen hebben weinig zelfvertrouwen waardoor ze wellicht stress ervaren of ervaren te moeten opboksen tegen de verwachtingen van onze, steeds sneller wordende, maatschappij.

Er zijn kinderen die moeite hebben met lezen of rekenen of die zich moeilijk kunnen concentreren. Op school en thuis wordt er extra geoefend met de beste bedoelingen. Maar ook dit brengt niet wat je ervan verwacht. Er wordt dan gezegd: ‘Hoe kan dat nou? Het zit er wel in, maar het komt er niet uit.’ Er lijkt meer of iets anders aan de hand. Maar wat?

​Bij Kindwijz gaan we samen op zoek naar de oorzaak van het probleem (of liever gezegd: de uitdaging) en pakken deze op een vriendelijke manier aan. 

De ontwikkeling van een kind kun je vergelijken met de bouw van een huis. Wanneer de fundering (de basis onder de grond) niet stevig is dan gaat het huis scheuren vertonen, verzakken of kan het zelfs instorten. Door terug te gaan naar de basis en hier het probleem aan te pakken ontwikkel je een steviger huis, kom je lekkerder in je vel te zitten en werk je automatisch al aan je leer- en gedragsuitdagingen. 

Lees onderstaand plaatje van onder naar boven:


Het fundament van een stevig huis begint bij goed geïntegreerde reflexen, want als deze niet voldoende hun werk hebben gedaan, kunnen ze nog veel leed veroorzaken. Klik hier voor uitleg over de reflexen.

Mogelijk spelen de visuele functies een belemmerende rol. Als de ogen niet goed samenwerken kan dat je ontwikkeling belemmeren en kun je je onveilig voelen. Voor meer informatie hierover klik hier.

Daarnaast bekijken we de auditieve functies omdat deze sterk verbonden zijn met het werkgeheugen en de informatieverwerking. 

​Hoe fijn is het om te weten wat jouw voorkeuren voor leren zijn? Zo kun je gebruik maken van je sterke kanten en kun je je zwakke kanten wat sterker maken. Die zijn voor iedereen anders. Dat kunnen we doen door je  dominantiepatroon te bekijken. Verdere uitleg hierover vind je hier.

Als dit alles goed functioneert zul je zien dat de leer- en/of gedragsuitdagingen al snel verminderen of zelfs verdwijnen. En dat zorgt er voor dat je weer lekker in je vel komt te zitten zodat je kan laten zien wat je allemaal in je mars hebt.